Vanmorgen heeft Christof Zwart in Haarlem uit handen van burgemeester Jos Wienen een lintje heeft ontvangen! Na zijn afscheid bij ons als bestuurslid is dit opnieuw een welverdiende bekroning van zijn werk – dat hij natuurlijk onverdroten voortzet.
En wat prachtig toch dat onze gezamenlijke innerlijke ‘strijdersgeest’ inmiddels al zo vaak heeft geleid tot zichtbaar ridderschap!

 

 

Uit Christof’s wapenfeiten:

Zestien jaar lang zette Christof zich in voor de NVAA, als onbezoldigd secretaris, en al spoedig ook als penningmeester. Naast fulltime huisarts in Haarlem, met veel  patiënten uit een kwetsbare doelgroep, had en heeft hij veel aandacht voor alle medewerkers in het Therapeuticum, de coassistenten en huisartsen in opleiding tot antroposofisch arts. Want Christof wil zijn kennis en enthousiasme altijd wel delen!

Het lukte hem om de diverse antroposofische huisartsenpraktijken in Haarlem samen te brengen. Mèt vele antroposofische therapeuten en het consultatiebureau, maar ook met de Antroposofische Vereniging Haarlem en de Patiëntenvereniging de Keerkring, kwamen zij onder één dak.  Zo ontstond het Van Dam Huis Haarlem, centrum voor antroposofie en gezondheidszorg.

Christof was de voortrekker van dit project en begeleidde de gehele bouw. Het is werkelijk een geweldig mooi gebouw geworden, met alle energiebesparende snufjes van deze tijd. Ook het interieur, met veel aandacht voor kunst, straalt rust en vitaliteit uit. Eén van patiënten verwoordde het als volgt: “Nu ik in uw wachtkamer heb gezeten, voel ik me eigenlijk al veel beter, dokter!”

Tenslotte werd vermeld dat Christof een van de oprichters is van De Bevlogen Huisartsen, een organisatie van huisartsen die strijden voor de inhoud, organisatie, onderhandelingspositie en betaalbaarheid van het vak.

Hartelijk gefeliciteerd, Christof!