Geneesmiddelen

Antroposofische geneesmiddelen helpen de patiƫnt om een ziekte zo door te maken dat hij of zij zich na het genezingsproces werkelijk beter voelt. Antroposofische geneesmiddelen onderdrukken dus geen symptomen.

Verkrijgbaarheid
De meeste antroposofische geneesmiddelen zijn uitsluitend op doktersvoorschrift en dus via de apotheek verkrijgbaar. Antroposofische zelfzorgmiddelen voor in de huisapotheek kunt u zonder recept kopen bij apotheek of drogist.

Vergoeding
Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van de) medicijnen die in Nederland op de markt zijn. Hiervoor moet u wel een aanvullende verzekering hebben. Medicijnen die in Nederland gewoon in de handverkoop verkrijgbaar zijn, worden meestal niet vergoed, ook niet op recept. Medicijnen die u zelf in Duitsland koopt, worden slechts door enkele verzekeraars vergoed.

Huisapotheek
Op grond van ervaring van verschillende antroposofische artsen hebben we een lijst gemaakt van antroposofische geneesmiddelen die fijn zijn om in huis te hebben. U kunt zelf een selectie maken op grond van uw eigen situatie.
Huisapotheek