Studentenwerkgroep

Een variabele groep van medisch studenten uit het hele land komt ongeveer éénmaal per maand bij elkaar om enthousiast te werken aan medische onderwerpen. Het programma wisselt en is afhankelijk van de vraag. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de ervaringen tijdens je studie en de coschappen. Vaak doen we waarnemingsoefeningen aan planten en/of mensen. Soms studeren we op teksten. Ziektebeelden, geneesmiddelen en therapieën komen aan bod. Zo kan je kennis maken met de antroposofische geneeskunde en krijgen allerlei onderwerpen uit de geneeskundestudie een bredere antroposofische inbedding.

Kore Luske, huisarts aan het therapeuticum te Arnhem begeleidt de werkgroep. Deelname is gratis. Voor meer informatie kun je contact met haar opnemen via  koreluske@icloud.com. Als je je meldt, kunnen we jullie onderling in contact brengen, ook als je niet in staat bent om de werkgroepbijeenkomsten mee te maken.

Kore is tevens werkzaam als onderzoeker bij de Kingfisher Companions Group. Deze groep heeft een reeks Engelstalige boekjes uitgegeven ten behoeve van medisch studenten, zie www.bolkscompanions.com.

En deze aansprekende podcast over fenomenologische embryologie, door universitair docent dr. Jaap van de Wal illustreert mooi hoe je wetenschappelijke kennis met een holistische visie kunt verrijken.

Ben je al een beetje geraakt door de antroposofie als levensbeschouwing, dan is het goed om te weten van het bestaan van de Jeugdsectie.

Snuffelstage of coschap

Een snuffelstage of coschap in één van de therapeutica is meestal wel te regelen. De locaties van antroposofische artsenpraktijken vind je hier. In deze podcast vertelt een antroposofisch huisarts over zijn visie en werkwijze.

Overigens kan je vanaf je co-schappentijd al aspirant-lid van de NVAA worden. Tot je artsexamen betaal je dan (max drie jaar) geen contributie.

Actueel

Houd de actuele berichten in de gaten!

En kijk vooral eens op de pagina Links en Literatuur

Interdisciplinaire Basismodule

De NVAA verzorgt samen met de Academie Antroposofische Gezondheidszorg een interdisciplinaire basismodule die een jaar duurt. (Basis)artsen zijn hier zeer welkom!